april 28, 2016

Hollandaise til laks og asparges

1 dl eddik pepper 2 ss vann 4 eggeplommer 400 g klaret smør Frisk presset sitronsaft Ha eddik og pepper i en kjele og reduser til væsken har kokt nesten helt inn. Tilsett vann og bland inn i eggeplommene. Pisk blandingen over  over vannbad til eggeplommene tykner og har økt til ca 5 ganger sin

Les mer

april 25, 2016

Bobler til 17. Mai

Prosecco Supertrendy musserende vin. I dag drikkes Prosecco over hele verden og er ganske så trendy for tida. Prosecco er et meget rimelig alternativ musserende vin, særlig i forhold til Champagne. Druen(GLERA) modner seint og har en typisk duft av blomster, epler og pærer og gir et lite streif av bitterhet i munnen. Vinen har

Les mer

april 22, 2016

Sancerre

Bare hør på ordet, det minner om vår, med nye skudd på busker og trær og snart ny ung asparges. Vi haler fram hagemøbler og finner oss en lun plass i le for den ennå skarpe vinden. Og hva er vel bedre enn et glass Sancerre. Denne vinen kan drikkes helt alene eller som godt

Les mer

april 22, 2016

Hvordan smake på vin?

1. Velg et stettglass med tulipanform. 2. Fyll glasset maksimalt en tredjedels fullt. Snurr på glasset slik at vinen blir slynget rundt i glasset. Dette gjør at vinen blir tilført luft og syrene i vinen frigjøres. 3. Stikk nesa godt ned i glasset og trekk inn duftene av vinen. Vi kan nå beskrive vinens bouqet.

Les mer

mars 31, 2016

Øverst på pallen – Hvit burgunder

Når den er på sitt beste er det en fantastisk vin Hvit burgunder er en av få viner som virkelig er i stand til å reflektere jordsmonnet druen har vokst i. Når det er sagt er det verdt å nevne at området også er ytterst komplisert å finne ut av. Historisk sett var det munkene

Les mer

mars 31, 2016

Lær om vin på en-to-tre!

FREMSTILLING AV VIN Først og fremst brukes det blå druer til rødvin. Det er i skallet fargen sitter. Derfor fjernes ikke skall og kjerner fra mosten før gjæringen starter.  At mosten, drueskall og kjerner har kontakt kalles maserasjon. Maserasjonen starer når en har lettknuste druer i et gjæringskar og slutter når drueskall og kjerner fjernes. Gjæring

Les mer

mars 31, 2016

Myter og fakta om vin

Rødvin skal drikkes romtemperert… Dette vil som regel være feil, våre innetemperaturer er for høye til at vinens smak og aroma skal komme best mulig til sin rett. Derfor bør ikke rød vin være for varm, ofte er det slik at vinen bør kjøles ned til 16-18 grader C. for å få fram vinens fruktaromaer.

Les mer