april 2, 2019

Påsken er rett rundt hjørnet

      Påske lam Det er like mange oppskrifter på lammestek som det er kokker… Så det gjør du som du pleier å gjøre. Men kanskje du har lyst til å lage en ny saus til lammesteken? Prøv min, med deilig hvitvin og godt smør.                  

Les mer

januar 28, 2019

Fisk&skalldyraften 8/2-19 – copy

  Fisk&skalldyraften           Fisk&skalldyr er som kjent best når det er kald i vannet. Og når det er kaldt i  vannet er det kaldt på land, vi gjør noe med det og ønsker dere velkomne til en lun aften med fokus på sjømat og hvitvin.     Vi koser oss med

Les mer

januar 23, 2019

Nyoppusset og klar for gjester

Vi har benyttet en stille Januar til å pusse opp litt. Salongene i 2. ett har fått et strøk maling og gamle bilder har blitt plukket frem fra glemselen. velkommen                    Benytter også sjansesn til å minne om FISK & SKALLDYRAFTEN her 8/2- kl 19.00        

Les mer

november 1, 2018

Fisk&skalldyraften 8/2-19

  Fisk&skalldyraften           Fisk&skalldyr er som kjent best når det er kald i vannet. Og når det er kaldt i  vannet er det kaldt på land, vi gjør noe med det og ønsker dere velkomne til en lun aften med fokus på sjømat og hvitvin.     Vi koser oss med

Les mer

oktober 24, 2018

Lutefisktid

Lutefisk på Fredrikstad Handelstand           Lutefisken på Fredrikstad Handelstand blir servert på tradisjonellt vis. Det første lutefisk laget går av stabelen den 2/11 Noen som har lyst på et lite slutta lag med nydelig lutefisk og godt drikke til – så er dette bare å ta kontakt Det betyr 2 serveringer

Les mer

oktober 18, 2018

Sauser til rødt kjøtt

                Rødløksaus 6 rødløk 150 g brunt sukker 1 dl balsamicoeddik 5- 6 dl kraft (selvkost eller fra flaske) 200 g rosiner salt&pepper 1-1 1/2 ss maisenna (røres ut i litt vann) 3 gode ss meierismør Smelt sukkeret i en vid panne eller en kjele- til karamell (pass

Les mer

oktober 9, 2018

2 raske sauser med appelsin

        2 raske og gode sauser med appelsin til fjærfe og svin                               Rødvin- og appelsinsaus   1 appelsin- skallet finstrimles, og saften presses 4 sjalottløk, finhakket 6 ss smør 6 dl god rødvin 1 hvitløksfedd, finhakket 1

Les mer

september 19, 2018

Husets rødvin

 Côtes du Rhône Réserve Grand Veneur Rød, A Jaume-2016 Land/Region:   Rhone/Frankrike   Produsent: Alain Jaume Volum: 75 cl Årgang: 2016 Druer: Grenache ,Syrah og Mourvedre Smaksnotater:         Mørk rød, nydelig duft av røde og mørke skogsbær som bringebær,blåbær, sorte plommer og solbær, urter, krydder og noe skogsbunn. Smaken følger opp duftaromaene,

Les mer

september 11, 2018

Steinsopp saus

400 g fersk steinsopp 2 ss finhakket løk 2 ss godt smør 2-3 ss maisenna utrørt i hvitvin eller vann 4 dl kyllingkraft eller grønnsakskraft, gjerne fra flaske 3 dl fløte 2 ss sitronsaft smak til med salt&pepper   Samme fremgangsmåte som på kantarellsausen grunnen til at vi har i litt sitronsyre er at det

Les mer

september 11, 2018

Kantarell sause

Mange tradisjonelle sauser er basert på meljevning og kraft. I det moderne kjøkkenet er hvetemel byttet ut med maisenna, og kraft med vin. Det gir lettere og mindre fete sauser.   Her kommer en oppskrift på kremet kantarell saus, på en lettvint og rask måte. 300 gr renset og kuttet kantarell, eller annen skogsopp, i

Les mer