september 11, 2018

Kantarell sause

Mange tradisjonelle sauser er basert på meljevning og kraft.

I det moderne kjøkkenet er hvetemel byttet ut med maisenna, og kraft med vin.

Det gir lettere og mindre fete sauser.

 

Her kommer en oppskrift på kremet kantarell saus, på en lettvint og rask måte.

300 gr renset og kuttet kantarell, eller annen skogsopp, i like store og passende biter

3 sjalottløk, finhakket

1 ss finhakket fersk timian, eller et lite dryss tørket

2 dl hvitvin

4 dl fløte

1/2 dl kraft (gjerne fra flaske) eller en buljong terning

50 g smør

Fres soppen i en tørr panne, til mesteparten av vannet har fordampet

Ha i smør,  løk og  timian

Fres til løken blir blank – ha over hvitvin – kok opp

Ha i kraften og kok opp – la det putre et par minutter, ikke mer

Tilsett fløten og kok opp.

Synes du sausen er litt tynn, tilsetter du en ts maisenna utrørt i vann – og lar det koke opp.

smak til med salt og nykvernet pepper.

 


Legg igjen en kommentar