Sommerens herligste rosa og lette røde viner

I fjæra, i båten eller hjemme i hagen. Det skal være enkelt og greit på sommeren. Men smaken vil vi ha med oss. Gjør plass til noen flasker vin i kjølebagen for disse vinene drikker best når de er litt avkjølt.

God kvalitet

Det er store sprik når det gjelder kvalitet på rosèvin. Men når du først har funnet vin med riktig substans og kvalitet er det et herlig sommereventyr. Dampet laks med nypoteter og lett smørsaus, eller pastasalat med friske urter og sommerens yre grønnsaker. Prøv rosèvin til ovnsstekt kyllingbryst fylt med parmesan og salvie.

La deg simpelthen bare forføre av vinens vakre farge og deilige friske smak.

Rosèvin lages av røde druer, fargen sitter på innersiden av skallet og derfor fjernes skallet etter kort tid, når vinen har fått riktig farge og struktur. Vinen skal drikkes ung, sjekk at vinen du kjøper er fra forrige år, altså nytappet i år.

Lett rødvin

Dolcetto

Om du ikke kjenner til Dolcetto fra tidligere, så er tiden inne for å stifte et nytt bekjentskap.

Vin og drue har samme navn og har tilhørighet i Piemonte, nord i Italia.

Vinen drikkes ung, er frisk med saftig fruktighet og er preget av mørke bær som kirsebær og bjørnebær.

Super til allskens fra grillen.

Valpolicella

Valpolicella betyr dalen med de mange kjellere.

Trenger du en vin som varmer litt, tar vi turen innom Veronas vakre omgivelser og møter på Valpolicella. Vi holder oss til vinene fra de klassiske områdene, du finner betegnelsen Classico på etiketten. Valpolicella har sin anseelse fra glimrende viner som Amarone og Recioto. Med disse vinene skal vi presentere ved mørkere og kjøligere årstider.

Valpolicella Classico viner er lette å like og har et stort anvendelses område i kombinasjon med mat. Men nytes også gjerne alene.