Påske lam
Det er like mange oppskrifter på lammestek som det er kokker…
Så det gjør du som du pleier å gjøre.
Men kanskje du har lyst til å lage en ny saus til lammesteken?
Prøv min, med deilig hvitvin og godt smør.
Sjysaus med hvitløk, 6 personer
2 ss olje
4 fedd hvitløk, eller en liten kinesisk hvitløk (lettere å skrelle !)
1/2 vanlig løk, finhakket
6 dl hvitvin
3 dl kraft, som du får fra lammesteken
2 ss gressløk finhakket
150 gr kaldt meierismør i terninger
salt og pepper
Fremgangsmåte
Fres løken i olje tilsett hvitløken mot slutten. La løken bli blank, ikke stekt.
Tilsett vin og kraft. kok godt opp og la det koke litt inn.
Tilsett gressløk og pisk inn smøret, litt og litt.
Smak evt til med litt salt og pepper – hvor mye kommer an på hvor godt lamme kraften smaker.
Skulle du ha brukt en veldig syrlig hvitvin, kan du drysse på litt sukker.
Husk å smak flere ganger på sausen før du serverer.
Det går veldig raskt å lage denne sausen.
Du gjør den ferdig mens lammesteken ligger og hviler, før oppskjæring.
God påske