april 25, 2016

Bobler til 17. Mai

Prosecco
Supertrendy musserende vin.
I dag drikkes Prosecco over hele verden og er ganske så trendy for tida. Prosecco er et meget rimelig alternativ musserende vin, særlig i forhold til Champagne.
Druen(GLERA) modner seint og har en typisk duft av blomster, epler og pærer og gir et lite streif av bitterhet i munnen. Vinen har høy syre og gjør den derfor velegnet til musserende vin.
De fleste Prosecco viner er tørre eller halvtørre- secco eller dry. Vinen er lett, mild og ganske ukomplisert, den er derfor meget anvendelig.
Brukes gjerne som aperitif og til enklere fingermat.
Mesteparten av dagens Prosecco lages etter Charmat-metoden, det vil si at andre gangs gjæring foregår på tank og ikke i flaske.

Cava
Dette er spanjolenes musserende vin, den har de senere årene kommet litt i bakevja for Prosecco. Cava lages på egne druer som Parellada, Macabeo, Xarel-lo, men det kan også benyttes andre druer i blandingen. Cava blir laget etter Champagne metoden, som betyr annan gangs gjæring på flaske. Cava har egen klassifikasjon. Denominacion de Origen (DO). Cava blir hovedsakelig produsert i Catalonia men kommer nå også fra andre områder i Spania.


Legg igjen en kommentar