oktober 20, 2016

Øverst på pallen

  Når den er på sitt beste er det en fantastisk vin Hvit burgunder er en av få viner som virkelig er i stand til å reflektere jordsmonnet druen har vokst i. Når det er sagt er det verdt å nevne at området også er ytterst komplisert å finne ut av. Munkene anla vinmarkene Historisk

Les mer

september 20, 2016

Pinot Noir

Drue med imponerende stamtavle. Med dagens teknikk og kunnskap er det mulig å bevise at denne druen ble dyrket allerede for 2000 år tilbake. Det gjør Pinot Noir druen til en av de aller eldste kultiverte drueplantene vi kjenner til. Alle kultiverte drueplanter stammer fra ville druer. Alderen på Pinot Noir får også skylden for

Les mer

juni 20, 2016

Barbera

Drue og vin har samme navn Barbera er både navnet på en drue og på en vin. Barbera druen vokser over hele Italia og dukker opp i mange ulike blandinger sammen med andre druer. Men mest seriøs er den i Piemonte. Her kommer den alene, uten andre innblandinger og navet på vinen er Barbera, det

Les mer

juni 16, 2016

SOMMERENS HERLIGSTE ROSA OG LETTE RØDE VINER

I fjæra, i båten eller hjemme i hagen. Det skal være enkelt og greit på sommeren. Men smaken vil vi ha med oss. Gjør plass til noen flasker vin i kjølebagen for disse vinene drikker best når de er litt avkjølt. God kvalitet Det er store sprik når det gjelder kvalitet på rosèvin. Men når

Les mer

juni 8, 2016

ALSACE

Alsace ligger ved Frankrikes østre grense og er adskilt fra Tyskland av elven Rhinen og fjellkjeden Vogeserne i Frankrike. Alsace, produserer en enestående type varietale (endrue) viner. Over 90 % av vinene er hvite. Over 2000 vinprodusenter tapper og selger sine egne viner, men 80 % av den totale produksjonen fremstilles av 175 selskaper. Et

Les mer

mai 30, 2016

CREMANT DE BOURGOGNE

ALTERNATIVE BOBLER Etter hvert som populariteten for musserende vin har økt, har også salget av Crèmant økt. På de siste ti årene har omsetningen doblet seg. Crèmant de Bourgogne er musserende vin fra Burgund og gjenspeiler vinene herfra. Området vinen kan komme fra er ganske stort og druene som kan benyttes er Pinot Noir, Chardonnay,

Les mer

mai 23, 2016

Appelsinsaus

God saus til and og kylling 6 dl appelsinjuice med fruktkjøtt 4 ss brunt sukker 1 dl hønsebuljon Ha alle ingrediensene i en kjele og la det koke i noen minutter. jevn sausen med maisenna. Smak til med salt og pepper. Tips Skal du bruke stekesjyen etter å ha stekt kjøttet er det lurt å

Les mer

mai 22, 2016

Beaujolais

En saftig og fruktig fristelse  Verdens største markedsføringsjippo Ingen sommer uten en fruktig, deilig og sval Beaujolais vin. Regionen som ligger mellom Burgund og Rhônedalen er mest kjent gjennom Beaujolais Nouveau som frigjøres tredje torsdagen i november hvert år og som blir regnet som verdens største og beste markedsførings jippo. Heldigvis er ikke denne vinen

Les mer

april 28, 2016

Hollandaise til laks og asparges

1 dl eddik pepper 2 ss vann 4 eggeplommer 400 g klaret smør Frisk presset sitronsaft Ha eddik og pepper i en kjele og reduser til væsken har kokt nesten helt inn. Tilsett vann og bland inn i eggeplommene. Pisk blandingen over  over vannbad til eggeplommene tykner og har økt til ca 5 ganger sin

Les mer

april 25, 2016

Bobler til 17. Mai

Prosecco Supertrendy musserende vin. I dag drikkes Prosecco over hele verden og er ganske så trendy for tida. Prosecco er et meget rimelig alternativ musserende vin, særlig i forhold til Champagne. Druen(GLERA) modner seint og har en typisk duft av blomster, epler og pærer og gir et lite streif av bitterhet i munnen. Vinen har

Les mer