oktober 18, 2018

Sauser til rødt kjøtt

                Rødløksaus 6 rødløk 150 g brunt sukker 1 dl balsamicoeddik 5- 6 dl kraft (selvkost eller fra flaske) 200 g rosiner salt&pepper 1-1 1/2 ss maisenna (røres ut i litt vann) 3 gode ss meierismør Smelt sukkeret i en vid panne eller en kjele- til karamell (pass

Les mer

oktober 9, 2018

2 raske sauser med appelsin

        2 raske og gode sauser med appelsin til fjærfe og svin                               Rødvin- og appelsinsaus   1 appelsin- skallet finstrimles, og saften presses 4 sjalottløk, finhakket 6 ss smør 6 dl god rødvin 1 hvitløksfedd, finhakket 1

Les mer

september 19, 2018

Husets rødvin

 Côtes du Rhône Réserve Grand Veneur Rød, A Jaume-2016 Land/Region:   Rhone/Frankrike   Produsent: Alain Jaume Volum: 75 cl Årgang: 2016 Druer: Grenache ,Syrah og Mourvedre Smaksnotater:         Mørk rød, nydelig duft av røde og mørke skogsbær som bringebær,blåbær, sorte plommer og solbær, urter, krydder og noe skogsbunn. Smaken følger opp duftaromaene,

Les mer

september 11, 2018

Steinsopp saus

400 g fersk steinsopp 2 ss finhakket løk 2 ss godt smør 2-3 ss maisenna utrørt i hvitvin eller vann 4 dl kyllingkraft eller grønnsakskraft, gjerne fra flaske 3 dl fløte 2 ss sitronsaft smak til med salt&pepper   Samme fremgangsmåte som på kantarellsausen grunnen til at vi har i litt sitronsyre er at det

Les mer

september 11, 2018

Kantarell sause

Mange tradisjonelle sauser er basert på meljevning og kraft. I det moderne kjøkkenet er hvetemel byttet ut med maisenna, og kraft med vin. Det gir lettere og mindre fete sauser.   Her kommer en oppskrift på kremet kantarell saus, på en lettvint og rask måte. 300 gr renset og kuttet kantarell, eller annen skogsopp, i

Les mer

september 7, 2018

Konfirmasjoner 2019

       Tenker på dere som skal ha konfirmasjon til neste år. Har allerede bestillinger på helgene 4&5, 11&12 mai samt 7&8 september Ta gjerne kontakt allerede nå – om dere vurderer å legge selskapet deres her, eller vil bestille catering.     

Les mer

august 30, 2018

Vin tur til Italia uke 43, 22-28 oktober 2018

  Se hele det omfattende programmet. Mange flotte bilder av slottet vi skal bo på og vin gårdene vi skal besøke. En hel dag i Roma på marked og i butikker. Ingen kjøretur på mer en en time. Det blir en innholdsrik og ekslusiv vin tur. til områder som kanskje ikke er så kjente for

Les mer

august 22, 2018

Påmelding til mat og vin aften 12/10

Stedet er Fredrikstad Handelsstands selskapslokaler. Adressen er Nygaardsgaten 5, Fredrikstad Dato 12/10- 2018 kl.19.00 Pris kr 900,- Forhånds påmelding Telefon 95948963 Vi skal sammen med Cantina Pennesi gjøre en helt vanlig fredag kveld om til en Italiensk aften. Med deilige viner og god mat, foredrag og fine, fristende bilder fra Italia og vinproduksjon i Moss!

Les mer

august 17, 2018

På tide med litt fisk?

Har det vært en fin sommer, med mye grillmat?   Kanskje er det på tide med litt fisk? En god saus som passer både til hvit og rød fisk er smørsausen min. Den er lett og rask å lage. Til 4-6 personer 2 ss finhakket løk 1 dl hvitvin 1 dl fløte 125 g usaltet

Les mer

august 17, 2018

mat&vin 12 oktober

Les mer