oktober 9, 2018

2 raske sauser med appelsin

     

 

2 raske og gode sauser med appelsin til fjærfe og svin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

          Rødvin- og appelsinsaus

 

1 appelsin- skallet finstrimles, og saften presses

4 sjalottløk, finhakket

6 ss smør

6 dl god rødvin

1 hvitløksfedd, finhakket

1 ss maisenna, rørt ut i litt appelsinsaft

resten av appelsinsaften og litt salt og pepper

Fres løk, hvitløk og appelsinskall til alt er blankt og mykt,men ikke brunt.

Spe med vinen og appelsinjuicen

Tilsett sukker og la sausen småkoke i 7-8 min.

Jevn sausen med maisenna – kok opp

Smak til med salt&pepper

Ha i smøret, litt og litt – du trenger kanskje ikke bruke alt. Om du har stekt/ brunet kylling eller and i stekepannen har du det i sausen din isteden for den siste skjeen med smør.

    Appelsinsaus

6 dl appelsinjuice -eller en blandings juice med appelsin smak

1 dl kylling/grønnsaks fond (finnes på flaske)

4 ss brunt sukker

2 laurberblader

litt meierismør

Ha alle ingrediensene i en kjele, og la de koke noen få minutter.

Jevn sausen med 1 spiseskjed  maisenna rørt ut i litt juice.

smak til med salt&pepper

ha i litt meierismør helt til slutt for å blanke sausen

evt også stekesjya fra det du har laget sausen til – and, kylling eller svin

                                                                                                      

 


Legg igjen en kommentar